Een frisse blik nodig op de uitdagingen die je ervaart in je werk? 

Coaching en intervisie zijn verschillende werkvormen die je daarbij helpen.

Coaching

Onze coach helpt je om je eigen mogelijkheden en vaardigheden te (her)ontdekken en in te zetten. Tijdens het proces van coaching worden jij en/of je team geholpen om je eigen kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten. Je wordt geholpen zelf oplossingen voor je problemen en uitdagingen te vinden. 

Coaching

Onze coach helpt je onder andere bij:

  • Reflecteren over je eigen denkwijzen
  • Meer zelfkennis ontwikkelen
  • Je houding en gedrag sturen in de richting van je doelen

Wanneer kies je voor coaching?

Als je als individu of organisatie te maken hebt met een lastige situatie of uitdagingen op het werk, nog beter gebruik wilt maken van je eigen vaardigheden en kwaliteiten en/of een sparringpartner nodig hebt. Er wordt gefocust op gedrag en houding en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt coaching?

Coaching kan in de vorm van 1-op-1 sessies of in teamverband. De sessies worden gericht op jouw eigen uitdagingen of wensen en kunnen worden toegespitst op een specifiek thema.

Intervisie

Intervisie

Elkaar scherpen, daar draait het om bij intervisie. Simpel gezegd komt er een kleine groep mensen bij elkaar, in dit geval professionals, om uitdagingen of problemen waar ze mee te maken hebben te bespreken. Dit kan werkinhoudelijk zijn, maar kan ook gaan over gedrag en het omgaan met een situatie. Er wordt naar elkaar geluisterd en er worden waardevolle inzichten en praktische handvaten gedeeld. Met z’n allen vorm je op die manier een denktank en help je elkaar op weg.

Wanneer kies je voor intervisie?

Als je organisatie tegen problemen of veranderingen aanloopt, wanneer de samenwerking niet helemaal lekker loopt, om preventief de samenwerking te versterken of bij promoties van werknemers. Net als bij coaching gaat het hier ook om gedrag en houding, maar ook om het oplossen van werkinhoudelijke problematiek.

Hoe werkt intervisie?

De intervisiesessies worden gehouden met gemiddeld zes personen. De sessie wordt gefaciliteerd en in banen geleid door onze organisatieadviseur. Meestal zijn er meerdere intervisiesessies nodig en worden deze periodiek ingepland.

Bekijk welke thema’s we aanbieden!

Of vraag vrijblijvend een belafspraak aan